Μεξικό: Πώληση ομολόγων ύψους 7 δισ. δολ.

Για την εξόφληση του χρέους στην World Bank και την IDB
Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2006 10:00

ΣΤΗΝ πώληση ομολόγων σε πέσο, αξίας 7 δισ. δολ., θα προχωρήσει σήμερα, με στόχο την εξόφληση του ημίσεως του χρέους της στην World Bank και την Inter-American Development Bank, κάνει το Μεξικό.

Η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια από την πώληση για την αγορά αποθεμάτων της Κεντρικής Τράπεζας που αυξήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ, αποτέλεσμα της αύξησης των εσόδων από τις εξαγωγές πετρελαίου. Η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της εμπορικής συναλλαγής, στις 2 μ.μ. σήμερα, ώρα Ν. Υόρκης.

Η κίνηση αποτελεί μέρος της ώθησης των αναπτυσσόμενων κρατών, συμπεριλαμβανομένης της Αργεντινής, της Βραζιλίας, της Κολομβίας, της Ρωσίας και της Βενεζουέλας, να χρησιμοποιήσουν τις αυξανόμενες εισπράξεις από τα εμπορεύματα φυσικής παραγωγής, όπως το πετρέλαιο, η ζάχαρη και η σόγια, με στόχο τη μείωση του εξωτερικού τους χρέους. Τα ξένα αποθέματα του Μεξικό, διπλασιάστηκαν τα πέντε τελευταία χρόνια στα 78 δισ. δολ. καθώς η τιμή του πετρελαίου, του μεγαλύτερου εξαγωγικού προϊόντος του Μεξικό, έφθασε στα ύψη.

Το πέσο του Μεξικό έχει υποχωρήσει φέτος 2% και είχε την τρίτη χειρότερη επίδοση με το δολάριο των ΗΠΑ, μεταξύ των 16 κυρίων νομισμάτων που παρακολουθεί το Bloomberg.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα