Στο 3,1% μειώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός του Μεξικό

Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2006 10:08

ΜΕΙΩΘΗΚΕ τον Ιούλιο ο πληθωρισμός στο Μεξικό, εντείνοντας τις προσδοκίες ότι η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, θα διατηρήσει αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια δανεισμού, στα χαμηλότερα επίπεδα δύο ετών έως τα τέλη του έτους.

Ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 3,1% το δωδεκάμηνο έως και τον Ιούλιο, από 3,2% τον Ιούνιο, σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα και διαμορφώθηκε εντός των προβλέψεων των 20 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News. Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 0,28% τον μήνα, περισσότερο από την άνοδο του 0,09% τον Ιούνιο και λιγότερο από την αύξηση του 0,39% πριν από ένα χρόνο.

Η Banco de Mexico διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια για τρεις συνεχόμενους μήνες, μετά από εννέα συνεχείς μειώσεις, κατά 2,75%. Τον περασμένο μήνα τα μέλη της κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής τους είπαν ότι δεν υπάρχει χώρος και περαιτέρω μείωση των επιτοκίων στο εγγύς μέλλον.

Ο μηνιαίος δομικός πληθωρισμός, που δεν περιλαμβάνει τα νωπά τρόφιμα και το κόστος της ενεργείας, υποχώρησε 0,28% τον Ιούλιο από 0,33% τον Ιούνιο, σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα. Ετσι ο δομικός πληθωρισμός για το δωδεκάμηνο διατηρήθηκε στο 3,3% από το 3,2% που ήταν τον Ιούνιο.

Το κόστος για τις ντομάτες και την παγάγια υποχώρησε τον Ιούλιο, ωθώντας χαμηλότερα τον πληθωρισμό, σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα του Μεξικό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα