Σε χαμηλά επίπεδα το κόστος δανεισμού των χωρών της Ευρωζώνης

Τρίτη, 10 Απριλίου 2018 13:47
UPD:13:49
EPA/BORIS ROESSLER

Σε χαμηλά επίπεδα διατηρείται το κόστος δανεισμού των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, χάρη και στο αναμενόμενο κύμα λήξεων ομολόγων και παρά το σήμα Νοβότνι για σταδιακή επιστροφή της ΕΚΤ σε πιο αυστηρή νομισματική πολιτική. 

Σήμερα έχουν προγραμματιστεί εκδόσεις από τη Γερμανία, την Ολλανδία και την Αυστρία, ενώ και η Ιρλανδία αναμένεται να εκδώσει το νέο της ομόλογο 15ετούς διάρκειας. Η Commerzbank υπολογίζει ότι μέσα στην εβδομάδα λήγουν ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα ύψους 60 δισ. ευρώ, ενώ η προσφορά νέων θα κυμανθεί κοντά στα 13 δισ. ευρώ.  

Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου της Γερμανίας υποχωρεί κατά μία μονάδα βάσης, στο 0,495%. Πτώση μίας μονάδας, στο 0,73% και για την απόδοση  του δεκαετούς γαλλικού ομολόγου, ενώ σταθερή στο 1,76% είναι η απόδοση του αντίστοιχου ιταλικού. 

Ελαφρά άνοδο στο 3,97% καταγράφει η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς, ενώ αυξημένη κατά μία μονάδα στο 1,23% είναι η απόδοση του ισπανικού. Σταθερή στο 1,66% η απόδοση του πορτογαλικού. 

Οι ελαφρές πιέσεις σε ελληνικά και ισπανικά ομόλογα αποδίδονται εν μέρει στις δηλώσεις του Έβαλντ Νοβότνι. Ο Αυστριακός κεντρικός τραπεζίτης επεσήμανε ότι έχει φτάσει η ώρα για να αρχίσει η εξομάλυνση της νομισματικής πολιτικής, που ακολουθεί η ΕΚΤ. Τόνισε πάντως ότι απαιτούνται προσεχτικά βήματα. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, Bloomberg 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα