Λιγότερες οι απώλειες

Η καλή συμπεριφορά των αμερικανικών αγορών επηρέασε την Ευρώπη
Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2006 00:01

ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ πρόσημο έκλεισαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ανακτώντας ωστόσο μέρος των απωλειών τους λόγω «καλής συμπεριφοράς» των αμερικανικών αγορών. Η επίδραση όμως της είδησης στις μετοχές των αεροπορικών εταιρειών ήταν σαφής και έντονη, καθώς η μετοχή της British Airways έκλεισε με απώλειες 5%, ενώ η Lufthansa υποχώρησε κατά 3,3%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με πτώση 0,8% στις 1.329,7 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε απώλειες κατά 0,63%, όπως και ο γαλλικός CAC 40 ο οποίος μειώθηκε κατά 0,97%. Στη Φραγκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX είχε πτώση 1,27%.

Ο τομέας των τηλεπικοινωνιών δέχθηκε ισχυρό χτύπημα, καθώς η Deutsche Telekom αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις κερδοφορίας της και αναγνώρισε ότι έχει αγγίξει τα όρια ανάπτυξής της στην εγχώρια αγορά της, τη Γερμανία. Η μετοχή της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης σημείωσε πτώση κατά 10%.

Ψύχραιμα αντέδρασαν τα αμερικανικά χρηματιστήρια στην είδηση ότι απετράπη τρομοκρατική επίθεση με στόχο την ανατίναξη αεροσκάφους που θα εκτελούσε πτήση από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη.

Οι αεροπορικές εταιρείες υπέστησαν τις μεγαλύτερες απώλειες, με τις μετοχές της UAL και της Continental Airlines να υποχωρούν κατά 3% και 2,5% αντίστοιχα. Η Boeing Co. παρουσίαζε επίσης απώλειες στην τιμή της μετοχής της κατά 2,1%. Eνδοσυνεδριακά ο Dow Jones σημείωνε άνοδο ενώ ο S&P 500 κατέγραφε απώλειες.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei υποχώρησε από τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών, τα οποία είχε αγγίξει την Τετάρτη και έκλεισε μειωμένος κατά 0,16% φθάνοντας στις 15.630,91 μονάδες, εν μέσω έντονων διαπραγματεύσεων και με τις μετοχές των ναυτιλιακών εταιρειών να καταγράφουν άνοδο για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα