Κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα του μήνα το αργό

Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2006 07:01

ΚΟΝΤΑ στα χαμηλότερα επίπεδα αυτόν τον μήνα διαπραγματεύθηκε το αργό πετρέλαιο, μετά την ματαίωση του τρομοκρατικού σχεδίου στη Βρετανία, για την έκρηξη αεροσκαφών εν ώρα πτήσης, σε δρομολόγια στις ΗΠΑ, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι ο κόσμος δεν θα ταξιδέψει, μειώνοντας έτσι τη ζήτηση για καύσιμα αεροσκαφών.

Οι ταξιδιώτες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού ανησύχησαν χθες μετά τη σύλληψη από τις βρετανικές αρχές 24 ανδρών, οι οποίοι σχεδίαζαν να ανατινάξουν αεροσκάφη που πραγματοποιούσαν πτήσεις προς τις ΗΠΑ. Η βενζίνη υποχώρησε 8,4% χθες, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μέσα σε μία ημέρα, μετά την ανακοίνωση της BP Plc, ότι ενδέχεται να διατηρήσει ανοιχτή την πετρελαιοπηγή της στην Αλάσκα, ενώ εγγυήθηκε τις προμήθειες των ΗΠΑ από τα διϋλιστήρια των δυτικών ακτών της χώρας.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Σεπτεμβρίου διαπραγματεύθηκε στα 74,18 δολ. το βαρέλι, 18 σεντς υψηλότερα κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), στις 9:26 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Σήμερα οι τιμές του είναι 13% υψηλότερες σε σύγκριση με πέρυσι.

Τα συμβόλαια υποχώρησαν 3,1%, φθάνοντας χθες τα 74 δολ. το βαρέλι, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 15 Μαΐου και τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 28 Ιουλίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα