Ιαπωνία: Αμετάβλητα τα επιτόκια δανεισμού

Καθώς συρρικνώθηκε η οικονομική ανάπτυξη
Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2006 09:26

ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΑ διατήρησε η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας τα επιτόκια δανεισμού, καθώς η ανάπτυξη στη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία στον κόσμο συρρικνώθηκε περισσότερο από τις προβλέψεις.

Ο διοικητής της Bank of Japan, Toshihiko Fukui και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, διατήρησαν τα επιτόκια στο 0,25% μετά την αύξηση τον περασμένο μήνα, από τα επίπεδα κοντά στο μηδέν, την πρώτη σε χρονικό διάστημα περίπου έξι των. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα.

Το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 115,45 έναντι του δολαρίου στις 2:01 μ.μ. στο Τόκυο, από 115,48 που ήταν λίγο πριν την ανακοίνωση για τα επιτόκια. Η απόδοση των κρατικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας, υποχώρησε 3 μονάδες βάσης, στο 1,87%. Και οι 29 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεψαν την απόφαση για διατήρηση των επιτοκίων.

Το ΑΕΠ αναπτύχθηκε 0,8% το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, καθώς οι εταιρείες εξάντλησαν τα αποθέματά τους για να αντιμετωπίσουν την υψηλότερη ζήτηση.

Συνολικά 32 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι ο ετήσιος ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ θα ήταν 2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα