Adecco: Υψηλότερα κέρδη μετά την αύξηση των προσλήψεων

Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2006 10:00

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 35%, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της Adecco SA, της μεγαλύτερης εταιρείας παροχής προσωπικού προσωρινής απασχόλησης στον κόσμο, καθώς η οικονομική ανάπτυξη τροφοδότησε τις προσλήψεις και επέκτεινε τις πιο κερδοφόρες υπηρεσίες για παροχή εξειδικευμένου προσωπικού.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν στα 135 εκατ. ευρώ (172,5 εκατ. δολ.) ή 70 σεντς ανά μετοχή από 100 εκατ. ευρώ ή 52 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο. Τα κέρδη υπερέβησαν τις προβλέψεις των επτά οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και προέβλεπαν ότι αυτά θα διαμορφωθούν στα 129 εκατ. ευρώ.

Οι μετοχές της Adecco έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 13%, ενώ είχαν χειρότερες επιδόσεις από τις μετοχές της ανταγωνίστριάς της, Manpower Inc., της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας του κλάδου στον κόσμο, οι οποίες σημείωσαν άνοδο 23%.

Τον περασμένο μήνα η Manpower ανακοίνωσε 29% αύξηση των καθαρών κερδών το δεύτερο τρίμηνο, προβλέποντας μια καλή χρονιά.

Οι πωλήσεις της Adecco σημείωσαν αύξηση 13%, φθάνοντας στα 5,13 δισ. ευρώ, αποτέλεσμα της ισχυρής οικονομίας στις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης. Στη Γαλλία, τη μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 8,1%, φθάνοντας στα 1,74 δισ. ευρώ και τα έσοδα στη Γερμανία, όπου η Adecco αγόρασε την DIS, σημείωσαν αύξηση 137%, φθάνοντας στα 202 εκατ. ευρώ.

Στις 11 Ιουλίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι η οικονομική ανάπτυξη στις 12 χώρες-μέλη της που συναλλάσσονται με το ευρώ, ενδέχεται να είναι υψηλότερη της πρόβλεψης του 2,1%, η ταχύτερη από το 2000. Η ανεργία στην περιφέρεια μειώθηκε τον Ιούνιο στο 7,8%, φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από την υιοθέτηση του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος στις εμπορικές συναλλαγές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα