Unibanco: Περισσότερα δάνεια, 21% η αύξηση των κερδών

Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2006 11:11

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 21% σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά της τρίτης σε μέγεθος μη κρατικής τράπεζας της Βραζιλίας, Uniao de Bancos Brasileiros SA, αποτέλεσμα της αύξησης του δανεισμού, σε συνδυασμό με τα έσοδα από τις αμοιβές παροχής υπηρεσιών.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 548 εκατ. ρεάλ (253 εκατ. δολ.) ή 20 σεντάβος ανά μετοχή, από 453 εκατ. ρεάλ ή 16 σεντάβος ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας στο Web site της.

Tα κέρδη της Unibanco αυξήθηκαν με ταχύτερο ρυθμό από τα αντίστοιχα των δύο μεγαλύτερων ανταγωνιστριών της, της Banco Itau Holding Financeira SA και της Banco Bradesco SA, επειδή η πρώτη είχε μεγαλύτερη επιτυχία στην αύξηση των δανείων, σύμφωνα με τον Marcelo Cavalheiro, χρηματιστή της Hedging-Griffo Asset Management, που διαχειρίζεται 14,5 δισ. ρεάλ σε μετοχές (6,7 δισ. δολ.) συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της Unibanco.

Οι μετοχές της Unibanco σημείωσαν άνοδο 30 σεντάβος, ποσοστό 2%, φθάνοντας στα 15,48 ρεάλ η μία μέσα σε μία ημέρα όπου ο δείκτης των μετοχών υποχώρησε 0,3%, στις 11:37 π.μ., ώρα Ν. Υόρκης. Φέτος οι μετοχές της τράπεζας έχουν σημειώσει άνοδο 5,1% και το τελευταίο δωδεκάμηνο άνοδο σε ποσοστό της τάξης του 56%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα