Μεξικό: 20% η αύξηση των εμβασμάτων από τις ΗΠΑ

Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2006 11:21

ΠΕΡΙΠΟΥ 24 δισ. δολ. με εμβάσματα από το εξωτερικό θα εισπράξει φέτος το Μεξικό, 20% περισσότερα από πέρυσι, καθώς ο αριθμός των Μεξικανών που εργάζεται στις ΗΠΑ αυξάνεται, σύμφωνα με αξιωματούχο της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας.

Ο Jesus Cervantes, διευθυντής οικονομικών μέτρων της Κεντρικής Τράπεζας του Μεξικό, είπε ότι τα εμβάσματα θα αυξηθούν από τα 20,6 δισ. δολ. το 2005. Η εκτίμηση είναι έξι φορές υψηλότερη από τα 3,7 δισ. δολ. που είχαν εισρεύσει στη χώρα το 1995.

«Θα έχουμε κι άλλες αυξήσεις των εμβασμάτων τα αμέσως επόμενα χρόνια, επειδή πολλοί Μεξικάνοι θεωρούν ιδιαίτερα ελκυστική τη μετανάστευσή τους στις ΗΠΑ», επεσήμανε ο ίδιος σε τηλεφωνική του συνέντευξη.

Υπολογίζεται ότι 400.000 Μεξικάνοι περνούν τα σύνορα με τις ΗΠΑ, στην προσπάθεια εύρεσης εργασίας με υψηλότερες αποδοχές και πολλοί είναι αυτοί που στέλνουν χρήματα στις οικογένειές τους για συναλλαγές που επί πολλά χρόνια κυμάνθηκαν πλέον των 300 δολ. για τον κάθε ένα, είπε ο Cervantes.

Η εισροή δισεκατομμυρίων δολαρίων από τους Μεξικάνους που ζουν στο εξωτερικό, βοήθησε το νόμισμα της χώρας πέσο, να ισχυροποιηθεί έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, οδηγώντας ανοδικά την κατανάλωση, σύμφωνα με τον Alonso Cervera, οικονομικό αναλυτή της Credit Suisse στη Ν. Υόρκη.

Το νόμισμα του Μεξικό σημείωσε χθες άνοδο 5,5%, φθάνοντας στα 10,85 πέσο ανά δολάριο, μετά την υποχώρησή του στις 19 Ιουνίου στα χαμηλότερα επίπεδα του έτους και στα 11,4806 πέσος, καθώς ανησυχία επικράτησε ότι η αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού παγκοσμίως, θα μειώσει τη ζήτηση για περιουσιακά στοιχεία των αναδυομένων αγορών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα