Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, μετά την ισχυροποίηση του δολαρίου έναντι των νομισμάτων της περιφέρειας, αυξάνοντας την αξία των πωλήσεων των εξαγωγικών εταιρειών στο εξωτερικό. Οι μετοχές της Nissan Motor Co. και της LG Electronics Inc. οδηγούσαν την άνοδο.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Index κέρδιζε 0,7%, φθάνοντας στις 127,11 μονάδες στη 11:30 π.μ. στο Τόκυο, σημειώνοντας κέρδη για πρώτη φορά μέσα σε τρεις συνεδριάσεις. Και οι 10 κλάδοι που αποτελούν τον δείκτη κινήθηκαν ανοδικά, με τις μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας και των εταιρειών που σχετίζονται με την ευρεία κατανάλωση, να αποτελούν το 40% της ανόδου του.

Η Ιαπωνία σημείωσε τα υψηλότερα κέρδη στην περιφέρεια, με τον δείκτη Nikkei να κερδίζει 1,5%, φθάνοντας στις 15.802,28 μονάδες, οδεύοντας να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα από τις 30 Μαΐου. Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi αναρριχήθηκε 0,7%. Ανοδικά κινήθηκαν και οι άλλοι δείκτες στις λοιπές αγορές της περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στη Ν. Ζηλανδία, την Κίνα και τις Φιλιππίνες. Κλειστό είναι σήμερα το Χρηματιστήριο της Ταϊβάν, λόγω εθνικής εορτής.

Το ιαπωνικό γιέν προσφάτως διαπραγματεύθηκε στα 116,29 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ από 115,68 γιέν κατά το κλείσιμο του στις 11 Αυγούστου. Το ουόν τη Ν. Κορέας υποχώρησε 0,3% έναντι του δολαρίου και το δολάριο της Ταϊβάν σημείωσε απώλειες 0,1%. Τα πιο αδύναμα νομίσματα στην περιφέρεια, αυξάνουν την αξία των πωλήσεων που πραγματοποιούν οι ασιατικές χώρες σε δολάρια στο εξωτερικό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα