Ινδονησία: Υψηλότερο ΑΕΠ για πρώτη φορά σε 18 μήνες

Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2006 11:34

ΑΥΞΗΣΗ για πρώτη φορά σε 1,5 χρόνο σημείωσε η οικονομία της Ινδονησίας, αποτέλεσμα των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων όπως φοινικέλαιο και καουτσούκ.

Το ΑΕΠ, η αξία όλως των αγαθών και των υπηρεσιών που παράγονται στην Ινδονησία, αυξήθηκε 5,2%, το δεύτερο τρίμηνο, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, μετά από αύξηση 4,7% το προηγούμενο τρίμηνο (αναθεωρημένα στοιχεία), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, στη Τζακάρτα.

Οι εξαγωγές ρεκόρ τον Ιούνιο ενδέχεται να αποφέρουν υψηλότερα κέρδη για τις εταιρείας με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής, συμπεριλαμβανομένης της PT Astra Agro Lestari, της μεγαλύτερης αγροτικής εταιρείας της Ινδονησίας, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας. Το σχέδιο της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας είναι η συνέχιση της μείωσης των επιτοκίων, μετά από τρεις μειώσεις φέτος, οι οποίες ενδέχεται να αναζωογονήσουν τις δαπάνες των καταναλωτών, σε μία οικονομία ύψους 276 δισ. δολαρίων.

Ο δείκτης στο Χρηματιστήριο της Τζακάρτα, σημείωσε άνοδο 0,5%, φθάνοντας στις 1408,85 μονάδες, στις 2:55 μ.μ., τοπική ώρα.

Οι εξαγωγές από τη μεγαλύτερη χώρα της Νοτιο-Ανατολικής Ασίας, αυξήθηκαν 11,3% το δεύτερο τρίμηνο, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η ιδιωτική κατανάλωση υποχώρησε 3% από 3,2% το πρώτο τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα