Oversea-Chinese: Υπερδιπλάσια κέρδη από την πώληση στοιχείων

Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2006 11:56

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης η Oversea-Chinese Banking Corp., ιδιοκτήτρια της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της Σιγκαπούρης, μετά την πώληση, μη τραπεζικών περιουσιακών στοιχείων, με στόχο τη συμμόρφωσή της με τους κανονισμούς.

Τα κέρδη της αναρριχήθηκαν στα 795 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης (503 εκατ. δολ. ΗΠΑ) ή 99,8 σεντς ανά μετοχή από 304 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης ή 36,1 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Η τράπεζα, αναθεώρησε προς τα πάνω την προοπτική των κερδών που θα καταβάλλει στους μετόχους σε μερίσματα τουλάχιστον κατά 45%, περισσότερα από τον προηγούμενο στόχο του 35%.

Η Oversea-Chinese εμφάνισε κέρδη από την πώληση μεριδίων στην εταιρεία λιανικής Robinson & Co. και ακίνητο κοντά σε εμπορική ζώνη.

Οι μετοχές της παρέμειναν αμετάβλητες στα 6,40 δολ. Σιγκαπούρης η μία στις 2:14 μ.μ. στη Σιγκαπούρη. Συνολικά φέτος έχουν υποχωρήσει 4,5% υστερώντας της ανόδου 12% της DBS και 5,5% των μετοχών της United Overseas. Το ίδιο χρονικό διάστημα ο δείκτης Straits Times, σημείωσε άνοδο 4,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα