Wall Street: Προσπάθεια αντίδρασης, μετά το ξεπούλημα

Τρίτη, 03 Απριλίου 2018 17:33
UPD:17:37
REUTERS/LUCAS JACKSON

Μετά τις μαζικές ρευστοποιήσεις, οι οποίες σηματοδότησαν τη χειρότερη έναρξη δεύτερου τριμήνου από το 1929, σήμερα διαφαίνεται προσπάθεια σταθεροποίησης στη Wall Street. Τα βλέμματα όλων παραμένουν στραμμένα στις τεχνολογικές μετοχές, που χθες δέχθηκαν ανηλεές σφυροκόπημα. 

Στις 17:25 ώρα Ελλάδος ο Dow Jones με τα 30 βαριά χαρτιά της αμερικανικής αγοράς παρουσιάζει άνοδο 0,3%, ενώ ο Nasdaq, στον οποίο έχει μεγαλύτερο βάρος ο τεχνολογικός κλάδος, υποχωρεί οριακά. Ο S&P 500, ο πλέον αντιπροσωπευτικός δείκτης των αμερικανικών μετοχών, είναι σχεδόν αμετάβλητος, μετά την πτώση του κατά 2,2% τη Δευτέρα. 

Οι τεχνολογικές μετοχές παραμένουν υπό πίεση, καθώς φαίνεται να βρίσκονται στο στόχαστρο κυβερνήσεων και ρυθμιστικών αρχών για μία σειρά ζητήματα, όπως η φορολόγησή τους, η διαχείριση των προσωπικών δεδομένων και οι ανησυχίες για το πού μπορεί να φτάσει η αυτοματοποίηση και η τεχνητή νοημοσύνη. Στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η είδηση ότι η Apple σχεδιάζει τους δικούς της μικροεπεξεργαστές- γεγονός που θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στον βασικό προμηθευτή της Intel, αλλά και σε άλλες εταιρείες ημιαγωγών. 

Στήριγμα στις αμερικανικές μετοχές το τελευταίο διάστημα της μεγάλης αναταραχής προσφέρει έως έναν βαθμό το φθηνό δολάριο. Σήμερα το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί 0,55% έναντι του γιεν, καθώς οι επενδυτές στρέφονται στο ιαπωνικό νόμισμα ως παραδοσιακό ασφαλές καταφύγιο. Ωστόσο ενισχύεται 0,35% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία στο 1,2255 δολάρια ανά ευρώ. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα