British Energy: Πενταπλάσια η αύξηση των κερδών

Μετά την άνοδο των τιμών ηλεκτρικού ρεύματος
Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2006 10:35

ΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΑ αύξηση σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της British Energy Plc, της οποίας η ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του 1/5 της Βρετανίας, καθώς οι τιμές χονδρικής αυξήθηκαν.

Τα καθαρά κέρδη το τρίμηνο έως τις 2 Ιουλίου, αυξήθηκαν στα 75 εκατ. λίρες Αγγλίας (142 εκατ. δολ.) ή 12,8 πένες ανά μετοχή από 16 εκατ. λίρες ή 2,8 πένες ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

said.

Η εταιρεία κοινής ωφελείας μπορεί να αυξήσει ταχύτερα τα κέρδη της έναντι των ανταγωνιστριών της, E.ON AG και RWE AG όταν οι τιμές ηλεκτρικής ενεργείας αυξάνονται, επειδή δεν καταβάλει την αύξηση του κόστους πετρελαίου, αερίου και άνθρακα. Η International Power Plc, ιδιοκτήτρια μονάδων ηλεκτρικής ενεργείας σε 17 χώρες, η οποία την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε αύξηση των καθαρών κερδών σε ποσοστό 64% το πρώτο εξάμηνο, επικαλείται επίσης τις υψηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενεργείας στη Βρετανία.

Η βρετανική κυβέρνηση η οποία κατέχει περίπου τα 2/3 της British Energy, μέσω του Nuclear Liabilities Fund, επανέλαβε τον περασμένο μήνα τα σχέδια να πουλήσει μέρος του μεριδίου της, στο πλαίσιο αποκρατικοποιήσεων.

Χθες η εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορείου και Βιομηχανίας της Βρετανίας, είπε σε τηλεφωνική συνέντευξη, ότι η κυβέρνηση δεν γνωρίζει ακόμη το ύψος του μεριδίου που θα θέσει προς πώλησης.

Στις 4 Αυγούστου η εφημερίδα Financial Τimes σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι η Citigroup Inc., η Deutsche Bank AG και η Merrill Lynch & Co. προσελήφθησαν από τη βρετανική κυβέρνηση για να την βοηθήσουν στην πώληση μετοχών της British Energy, αργότερα μέσα στο έτος, επικαλούμενη πηγές. Από την πώληση ενδέχεται να αντληθούν 3,3 δισ. λίρες Αγγλίας, σύμφωνα με την εφημερίδα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα