Κέρδη σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές

Πριν από την ανακοίνωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ
Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2006 10:51

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, πριν από τη σημερινή έκθεση των ΗΠΑ για τον πληθωρισμό, η οποία ενδέχεται να δείξει ότι τελεί υπό έλεγχο, αυξάνοντας τις εικασίες ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, Federal Reserve, θα διατηρήσει αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια δανεισμού.

Οι μετοχές της UniCredit SpA και της Zurich Financial Services AG οδηγούσαν την άνοδο μεταξύ των μετοχών. Κέρδη σημείωναν και οι μετοχές της Nokia Oyj και της SAP AG, ωθώντας υψηλότερα τις μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας.

Ο Dow Jones Stoxx 600 Index σημείωνε άνοδο 0,2%, φθάνοντας στις 330,89 μονάδες στις 8:15 π.μ. στο Λονδίνο. Ο Stoxx 50 κέρδιζε 0,3% και ο Euro Stoxx 50 σημείωνε άνοδο 0,4%.

Χθες οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν στα υψηλότερα επίπεδα τριών μηνών, μετά την ανακοίνωση του δείκτη τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ, ο οποίος αυξήθηκε λιγότερο των εκτιμήσεων των αναλυτών τον Ιούλιο, καταδεικνύοντας ότι ο πληθωρισμός χονδρικής, συγκρατήθηκε στη μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά της Ευρώπης.

Οι αγορές στην Αυστρία, την Ελλάδα, την Ιταλία και το Λουξεμβούργο άνοιξαν πάλι σήμερα, μετά από το χθεσινό κλείσιμό τους, λόγω εθνικής εορτής.

Ο Stoxx 600 υποχώρησε 4% από τα υψηλότερα επίπεδα πέντε ετών στα οποία αναρριχήθηκε στις 9 Μαΐου, καθώς οι Κεντρικές Τράπεζες στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία, αύξησαν το κόστος δανεισμού, απειλώντας έτσι την οικονομική ανάπτυξη.

Οι μετοχές της UniCredit, της μεγαλύτερης τράπεζας της Ιταλίας σημείωσαν άνοδο 1%, φθάνοντας στα 6,24 ευρώ η μία. Οι μετοχές της Zurich Financial Services, της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της Ελβετίας κέρδιζαν 1,5%, φθάνοντας στα 291,5 ελβετικά φράγκα η μία.

Οι μετοχές της Nokia, της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, κέρδιζαν 1,6%, φθάνοντας στα 16,28 ευρώ η μία και της SAP AG, της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής λογισμικού για εταιρείες στον κόσμο, σημείωναν άνοδο 2,2%, φθάνοντας στα 146,26 ευρώ η μία.

Απώλειες 3,8%, στις 723 πένες η μία, σημείωναν οι μετοχές της British Energy Plc.

Οι μετοχές της Lanxess AG, της γερμανικής εταιρείας χημικών που διαχωρίστηκε πέρυσι από την Βayer AG κέρδιζαν 1,5%, φθάνοντας στα 30,25 ευρώ η μία, μετά την ανακοίνωσή της ότι τα κέρδη της το δεύτερο τρίμηνο υπερτριπλασιάστηκαν μετά την πώληση ζημιογόνου σκέλους της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα