Γαλλία: Αύξηση της απασχόλησης το β' τρίμηνο

Μετά την ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη
Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2006 11:03

ΜΕ ΤΟΝ ταχύτερο ρυθμό σε χρονικό διάσημα περίπου πέντε ετών αυξήθηκε το δεύτερο τρίμηνο η απασχόληση στη Γαλλία, στην τρίτη σε μέγεθος οικονομία της Ευρώπης, καθώς αυτή αναπτύχθηκε με τον υψηλότερο ρυθμό από το 2001, ωθώντας τις εταιρείες να κάνουν προσλήψεις.

Οι μισθωτοί – εξαιρουμένων των δημοσίων υπαλλήλων, των αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων – αυξήθηκε 0,3%, στα 15,6 εκατ. εργαζομένους, μια αύξηση κατά 51.900 ανθρώπους έναντι του πρώτου τριμήνου, όταν αυτοί σημείωσαν αύξηση κατά 12.400 (αναθεωρημένα στοιχεία) ποσοστό 0,1%, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, Insee, στο Παρίσι. Η ποσοστιαία αύξηση ήταν η μεγαλύτερη που σημειώθηκε από την αντίστοιχη το τρίτο τρίμηνο του 2001.

Το ΑΕΠ αυξήθηκε έως 1,2% το δεύτερο τρίμηνο, περισσότερο από το διπλάσιο του ρυθμού των τριών προηγούμενων μηνών, καθώς οι εξαγωγές κινήθηκαν ανοδικά και οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, αύξησαν τις δαπάνες των καταναλωτών. Η ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη στις 12 χώρες μέλη της Ε.Ε. που συναλλάσσονται με το ευρώ, έδωσε μεγαλύτερο χώρο στις εταιρείες να περάσουν το υψηλότερο κόστος ενεργείας στους καταναλωτές, αλλά και να αυξήσουν τον αριθμό του προσωπικού τους.

Η αύξηση της απασχόλησης, ενδέχεται να ωθήσει σε περαιτέρω πτώση τον δείκτη ανεργίας, ο οποίος υποχώρησε στη Γαλλία στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών τον Ιούνιο και στο 9%.

Η ανεργία υποχώρησε από το 10,1% που ήταν τον Μάϊο του 2005.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα