Στα υψηλότερα τριών μηνών οι μετοχές στο Τόκυο

Τρίτη, 22 Αυγούστου 2006 10:05

ΣΤΑ υψηλότερα επίπεδα τριών μηνών, αναρριχήθηκαν οι ιαπωνικές μετοχές. Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών όπως της Toyota Motor Corp., κινήθηκαν ανοδικά, καθώς εικάζεται ότι οι πωλήσεις τους σε αυτοκίνητα που καίνε λιγότερα καύσιμα θα τονώσουν τα κέρδη τους, καθώς αυξάνονται οι τιμές του πετρελαίου.

Οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Canon Inc. κινήθηκαν επίσης ανοδικά, μετά την αναρρίχηση του ευρώ σε επίπεδα ρεκόρ έναντι του γιέν χθες, τονώνοντας την αξία των ευρωπαϊκών τους πωλήσεων.

Ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 212,13 μονάδες, ποσοστό 1,3%, φθάνοντας στις 16.181,17 μονάδες, κατά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου στο Τόκυο στις 3 μ.μ.. Ο Topix σημείωσε άνοδο 17,56 μονάδες, ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στις 1641,77 μονάδες. Και οι 33 κλάδοι που των αποτελούν, κινήθηκαν ανοδικά. Τόσο ο Nikkei όσο και ο Topix, έκλεισαν σήμερα στα υψηλότερα επίπεδα από τις 17 Μαΐου.

Οι μετοχές διεύρυναν τα κέρδη τους κατά την απογευματινή διαπραγμάτευση, καθώς η αγορά μετοχών μεγάλων εταιρειών, ενθάρρυνε τους επενδυτές, σύμφωνα με τους χρηματιστές.

Περίπου 1.200 συμβόλαια του Nikkei διαπραγματεύθηκαν στις 2 μ.μ., τοπική ώρα, σε τιμή υψηλότερη κατά 1% από την πρωϊνή τους διαπραγμάτευση, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα