InterContinental: Αύξηση των κερδών μετά την πώληση ξενοδοχείων

Τρίτη, 22 Αυγούστου 2006 10:21

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης η μεγαλύτερη εταιρεία με ξενοδοχεία στον κόσμο, InterContinental Hotels Group Plc, μετά την πώληση περιουσιακών στοιχείων και την επικέντρωση του ενδιαφέροντός της στην παραγωγή χρημάτων έναντι της διαχείρισης περιουσιών.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στα 164 εκατ. λίρες Αγγλίας (310 εκατ. δολ.) ή 38,7 πένες ανά μετοχή από 73 εκατ. λίρες ή 12 πένες ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Τα έσοδά της μειώθηκαν σε ποσοστό 51%, φθάνοντας στα 260 εκατ. λίρες στερλίνες.

Η InterContinental πούλησε ιδιοκτησίες για να ανταγωνιστεί τις ομοειδείς της στις ΗΠΑ, όπως την Marriott International Inc., που διαχειρίζεται και παρέχει με franchising ξενοδοχεία, από το να τα έχει στην κυριότητά της. Αυτή η στρατηγική καθιστά τις εταιρείες του κλάδου λιγότερο ευάλωτες, όταν μειώνεται η ζήτηση. Από τον Απρίλιο του 2003, η InterContinental πούλησε ή πουλά 175 ξενοδοχεία με καθαρή αξία περίπου 3 δισ. λιρών Αγγλίας.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν χθες μία πένα, ποσοστό 0,1%, φθάνοντας στις 904 πένες η μία στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Πέρυσι, σημείωσαν άνοδο 21%, υπερβαίνοντας την αντίστοιχη του 15% που σημείωσαν οι 31 μετοχές των εταιρειών, που αποτελούν τον FTSE 350 Travel & Leisure Index. Η χρηματιστηριακή αξία της InterContinental ανέρχεται στα 3,3 δισ. λίρες.

Η εταιρεία αύξησε το μέρισμα για το πρώτο εξάμηνο τη ςχ΄ρησης κατά 11% στις 5,1 πένες ανά μετοχή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα