Ελπίδες για εμπορική ειρήνη στηρίζουν τις αγορές

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018 15:48
UPD:16:14
SOOC/Nikos Libertas

Ήπια ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο το τελευτάιο διάστημα ακολουθεί τη διεθνή τάση. Το ηθικό των επενδυτών έχουν τονώσει οι προσδοκίες ότι ΗΠΑ και Κίνα θα επιδιώξουν τελικά έναν συμβιβασμό, αποφεύγοντας έναν εμπορικό πόλεμο με σοβαρό αντίκτυπο συνολικά στην παγκόσμια οικονομία. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παρουσιάζει άνοδο 0,5% στις 15:30 ώρα Ελλάδος. Κέρδη της τάξης του 0,5% εμφανίζει την ίδια ώρα και ο CAC 40 στο Παρίσι, ενώ ο DAX στη Φραγκφούρτη ενισχύεται 0,6%. Σχεδόν αμετάβλητος παραμένει ο FTSE MIB στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου, όπου η προσοχή είναι στραμμένη περισσότερο στις εγχώριες πολιτικές εξελίξεις. Άνοδο 0,2% για τον IBEX 35 στη Μαδρίτη, παρά τη σύλληψη του Καταλανού ηγέτη και τις αντιδράσεις που αυτή πυροδοτεί. 

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές βρίσκονται οι εξαγωγικές επιχειρήσεις και οι τράπεζες. 

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γενικός Δείκτης Τιμών παρουσιάζει άνοδο 0,46%, με την αξία συναλλαγών στα 25,38 εκατ. ευρώ. Ο επιμέρους δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται περίπου 0,6%, ενώ εκείνος της μεσαίας υποχωρεί ελαφρά. Σημαντικά κέρδη παρουσιάζουν οι κλάδοι τηλεπικοινωνιών, κατασκευών και εμπορίου. 

Αγορά ομολόγων 

Στην αγορά κρατικού χρέους τα ελληνικά ομόλογα δέχονται εκ νέου πιέσεις, με την απόδοση του δεκαετούς στο 4,41%, σύμφωνα με το Reuters. Υπό ισχυρή πίεση και τα ιταλικά ομόλογα. Σήμερα η απόδοση του δεκαετούς ιταλικού ομολόγου αυξήθηκε έως και 5 μονάδες βάσης, στο 1,92%, με αποτέλεσμα το spread έναντι του αντίστοιχου γερμανικού να ανοίξει στις 139 μονάδες, από 134 μονάδες βάσης την Παρασκευή. Στον αντίποδα σε ράλι επιδίδονται τα ισπανικά, με την απόδοση του δεκαετούς να υποχωρεί σε ναδίρ 16 μηνών.

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα