Ομόλογα: Σφυροκόπημα για τα ιταλικά, ράλι για τα ισπανικά

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018 11:44
UPD:11:46
REUTERS/RAFAEL MARCHANTE

Η προοπτική συγκρότησης ενός κυβερνητικού συνασπισμού από το ευρωσκεπτικιστικό Κίνημα των Πέντε Αστέρων και την αντι-μεταναστευτική Λέγκα αυξάνει το κόστος δανεισμού της Ιταλίας στις αγορές χρέους.  

Σήμερα η απόδοση του δεκαετούς ιταλικού ομολόγου αυξήθηκε έως και 5 μονάδες βάσης, στο 1,92%, με αποτέλεσμα το spread έναντι του αντίστοιχου γερμανικού να ανοίξει στις 139 μονάδες, από 134 μονάδες βάσης την Παρασκευή. 

Αναλυτές απέδιδαν την αισθητή αύξηση στις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων το εγκώμιο, που έπλεξε μέσα στο Σαββατοκύριακο, ο ηγέτης του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι ντι Μάιο, στον επικεφαλής της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι. Εκτιμάται ότι τα δύο κόμματα βρίσκονται σε παρασκηνιακές επαφές, προκειμένου να εξερευνήσουν τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης. 

Ράλι αναβάθμισης για τα ισπανικά ομόλογα 

Την ίδια ώρα σε τροχιά αποκλιμάκωσης βρίσκονται οι αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων, στον απόηχο της αναβάθμισης της χώρας από τον οίκο S&P Global αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Σε ανάλογη κίνηση είχε προβεί πρόσφατα και ο Fitch. 

Η σύλληψη του Καταλανού ηγέτη την Κυριακή και οι αντιδράσεις, που αυτή έχει πυροδοτήσει δεν φαίνεται να σκιάζουν τις προοπτικές των ισπανικών ομολόγων. Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου υποχώρησε σήμερα έως και το 1,258%, τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 16 μηνών. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα