Eλληνικός κώδικας βιωσιμότητας με γερμανικό μοντέλο

Ο dr Werner Schnappauf μιλάει για τη βιώσιμη χρηματοδότηση, τις επενδυτικές ευκαιρίες και τα οφέλη των εταιρειών
Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018 11:37

Ο dr Werner Schnappauf, μέλος του German Council for Sustainable Development, senior advisor στην Bank of America Merrill Lynch Γερμανίας/EMEA, πρώην υπουργός στο κρατίδιο της Βαυαρίας, καθώς και μέλος της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης (Bundesrat). 

Από την έντυπη έκδοση

Στη Σοφία Εμμανουήλ
[email protected]

«Ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα των εταιρειών μέσω της βιωσιμότητας και δημιουργείται ένας επιχειρηματικός δείκτης με επιρροή σε τράπεζες και επενδυτές» επισημαίνει στη «N» ο dr Werner Schnappauf, μέλος του German Council for Sustainable Development, senior advisor στην Bank of America Merrill Lynch Γερμανίας/EMEA, πρώην υπουργός στο κρατίδιο της Βαυαρίας, καθώς και μέλος της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης (Bundesrat). 

Ο κ. Schnappauf, τον οποίο συναντήσαμε στην Αθήνα, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του Γερμανικού Συμβουλίου για την Αειφόρο Ανάπτυξη με το QualityNet Foundation (QNF) -που έχει αναπτύξει τον Ελληνικό Κώδικα Βιωσιμότητας στα πρότυπα του γερμανικού μοντέλου- μιλά για την ευρωπαϊκή ατζέντα για τη βιώσιμη χρηματοδότηση, τις επενδυτικές ευκαιρίες και τα οφέλη στα οποία μπορούν να προσβλέπουν οι εταιρείες από την εφαρμογή Κώδικα Βιωσιμότητας. 

Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα