Credit Suisse: H Kίνα θα κερδίσει την κούρσα του Α.Ι.

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018 08:09
UPD:08:11

Όλες οι μεγάλες οικονομίες του πλανήτη επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών και ειδικά εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης (Α.Ι.). Οι ΗΠΑ πραγματοποιούν τέραστιες επενδύσεις, η Ευρώπη έχει υψηλές φιλοδοξίες και η Ρωσία αναγνωρίζει ότι όποιος κατακτήσει την πρωτιά σε αυτόν τον τομέα θα είναι και ο ισχυρότερος παίχτης στην παγκόσμια σκακιέρα. Η Credit Suisse, ωστόσο, πιστεύει ότι ο νικητής θα είναι η Κίνα.

Η ελβετική επενδυτική τράπεζα στηρίζει την πρόβλεψή της στο εξαιρετικά χαλαρό έως και ανύπαρκτο πλαίσιο προστασίας δεδομένων στην Κίνα, το οποίο επιτρέπει στις επιχειρήσεις να κινούνται απολύτως ελεύθερα στην ανάπτυξη τέτοιου είδους τεχνολογιών. 

Προς το παρόν η Κίνα βρίσκεται πίσω από τις ΗΠΑ σχεδόν σε όλους τους τομείς ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης: έρευνα, αλγόριθμους, hardware, εμπορευματοποίηση. Εξαίρεση αποτελεί ο χώρος των μεγάλων δεδομένων (big data), όπου κρατάει τα ηνία σύμφωνα με έκθεση του Oxford University. 

«Δεν λέω ότι οι κινεζικές εταιρείες είναι καλύτερες από τις αμερικανικές. Δεν λέω ότι οι Κινέζοι επισήμονες είναι καλύτεροι. Αυτό που θα δώσει την πρωτιά στην Κίνα στο μέτωπο του A.I. είναι τα bid data» δήλωσε πρόσφατα σε δημοσιογράφους ο Ντονγκ Τάο, αντιπρόεδρος Κίνας στην Credit Suisse Private Banking Asia Pacific. Υπενθύμισε δε ότι η κινεζική εφαρμογή WeChat επεξεργάζεται 7 δισεκατομμύρια φωτογραφίες την ημέρα. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα