Tencent: Χάνει 24 δισ. δολ. από την κεφαλαιοποίησή της

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018 07:47
UPD:07:54
REUTERS/Kim Kyung Hoon

O κινεζικός κολοσσός Tencent Holdings βλέπει σήμερα τη μετοχή του να υποχωρεί 4,5% στο Χονγκ Κονγκ, μετά την απόφαση του μεγαλύτερου μετόχου του, του ομίλου Naspers, να μειώσει τη συμμετοχή του σε αυτόν για πρώτη φορά εδώ και 17 χρόνια. 

Η πτώση της μετοχής μεταφράζεται σε απώλειες 24 δισ. δολαρίων για την κεφαλαιοποίηση της Tencent. Η εταιρεία παραμένει πάντως η πλέον πολύτιμη, βάσει κεφαλαιοποίησης, στην Ασία και η πέμπτη μεγαλύτερη εισηγμένη στον κόσμο, μετά τους τέσσερις αμερικανικούς τεχνολογικούς γίγαντες: Apple, Amazon.com, Alphabet και Microsoft. 

Ο νοτιοαφρικών συμφερόντων όμιλος μέσων ενημέρωσης και ηλεκτρονικού εμπορίου, Naspers, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να πουλήσει έως και 190 εκατ. μετοχές της Tencent, που αντιστοιχούν στο 2% του μεριδίου του, και υπολογίζεται ότι θα αντλήσει από την πώληση έως και 11 δισ. δολάρια. Αν και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να περιορίσει περαιτέρω την έκθεσή του στην εταιρεία μέσα στην επόμενη τριετία, η μετοχή της Tencent δεν απέφυγε το σφυροκόπημα. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα