Repsol: Στο venture της Woodside για την εύρεση πετρελαίου στην Κένυα

Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2006 10:23

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με την Woodside Petroleum Ltd. συνήψε η Πέμπτη σε μέγεθος εταιρεία πετρελαιοειδών της Ευρώπης, Repsol YPF SA, στο venture για την εξερεύνηση πετρελαίου στις ακτές της Κένυας, σύμφωνα με μία εκ των συνεργατών, την Global Petroleum Ltd.

Το venture, στο οποίο συμμετέχει η Dana Petroleum Plc, σχεδιάζει να αντλήσει δύο πηγάδια ανοιχτά των ακτών, αργότερα μέσα στο έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Global που εδρεύει στο Μπριμπέϊν της Αυστραλίας, προς το Χρηματιστήριο της Αυστρίας. Η Repsol αγόρασε μερίδιο 20% από την Woodside που εδρεύει στο Περθ της Αυστραλίας, η οποία μείωσε τη συμμετοχή της στο venture, στο 30%.

Η Woodside, η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Αυστραλίας, υπέγραψε τον Μάρτιο συμφωνία για την άντληση πετρελαίου από πηγές της Κένυα, η οποία δεν έχει αποδεδειγμένα αποθέματα ενεργείας. Τα δύο πηγάδια, που θα ανοίξουν μέσα στη θάλασσα σε βάθος 2.800 μέτρων, ενδέχεται να περιέχουν περισσότερο του 1 εκατ. βαρελιών πετρελαίου, σύμφωνα με την Global τον Ιούνιο. Η Repsol, αυξάνει τις δαπάνες για την εύρεση πετρελαίου και αερίου στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή, με στόχο το κλείσιμο της ψαλίδας σε επίπεδα κέρδους με τις μεγαλύτερες ανταγωνίστριές της.

Η Dana, έχει το 30% του venture και η Global κατέχει το 20%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα