Υποχωρούν οι μεταλλουργίες στην Ευρώπη

Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2006 10:38

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές του κλάδου των προϊόντων φυσικής παραγωγής και της ενεργείας, μετά την υποχώρηση των τιμών των μετάλλων και του πετρελαίου, ωθώντας χαμηλότερα τις μετοχές της Rio Tinto Group, της Anglo American Plc και της BP Plc.

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Swatch Group AG, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, τα οποία διαμορφώθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών.

Ο Dow Jones Stoxx 600 Index σημείωνε απώλειες 0,1%, φθάνοντας στις 329,94 μονάδες στις 8:10 π.μ. στο Λονδίνο. Ο Stoxx 50 και ο Euro Stoxx 50, σημείωναν απώλειες 0,1%.

Σημερινές οικονομικές εκθέσεις στη Γερμανία για τον δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης καθώς και του δείκτη κατοικιών και διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ, ενδέχεται να προσφέρουν περισσότερα στοιχεία για τη μελλοντική κατεύθυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

Χθες πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές τις ΗΠΑ, τα μέγιστα σε χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων, καθώς οι πωλήσεις κατοικιών αύξησαν τις ανησυχίες για συρρίκνωση της οικονομίας της χώρας.

Οι μετοχές της Rio Tinto, της τρίτης μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, υποχώρησαν 1,3%, στις 2.695 πένες η μία Οι μετοχές της δεύτερης σε μέγεθος, Anglo American, σημείωσαν απώλειες 0,9% στις 2.359 πένες η μία.

Ο χαλκός στη Σαγκάη υποχώρησε έως 0,7% στα 76.570 γιουάν (8.475 δολ.) ο τόνος, καθώς ανησυχία επικράτησε για τη μείωση της ζήτησης του μετάλλου στις ΗΠΑ μετά τη μείωση των πωλήσεων κατοικιών.

Το αργό πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα τριών ημερών των 71,93 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη, καθώς εικάζετο ότι η μείωση της ζήτησης της βενζίνης σε συνδυασμό με την αύξηση των αποθεμάτων θα περιορίσουν τη ζήτηση από τα διϋλιστήρια των ΗΠΑ.

Οι μετοχές της BP, της μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαιοειδών της Ευρώπης, από πλευράς αποθεμάτων, υποχώρησαν 0,5% στις 607 πένες η μία, μετά τη μείωση της παραγωγής της για δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα μήνα, στην Αλάσκα. http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/08/24/1230752.htm .

Οι μετοχές της Swatch σημείωσαν άνοδο 3,4% στα 229 ελβετικά φράγκα η μία. Η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ρολογιών στον κόσμο, είπε ότι πρώτο εξάμηνο τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν 24% στα 328 εκατ. ελβετικά φράγκα, αποτέλεσμα των πωλήσεων των ρολογιών πολυτελείας Omega και Breguet στις ΗΠΑ και την Ασία. Κατά μέσον όρο, επτά οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ήταν 287 εκατ. ελβετικά φράγκα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα