Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2001 07:33

Απώλειες σημείωναν σήμερα οι ασιατικές μετοχές με υψηλότερες αυτές της Tokyo Electron Ltd., και άλλων εταιρειών παραγωγής ημιαγωγών, μετά από την δημοσίευση έκθεσης των ΗΠΑ, στην οποία αναφέρετο μεταξύ άλλων ότι υπάρχει το ενδεχόμενο μείωσης των πωλήσεων εξαρτημάτων chip το τρέχον τρίμηνο, αλλά και της εκτίμησης ότι η βιομηχανία θα πρέπει να αναμένει χαμηλότερη ζήτηση.

Οι μετοχές της Sumitomo Mitsui Banking Corp. και άλλων δανειστριών τραπεζών κινήθηκαν επίσης πτωτικά, καθώς υπάρχουν ανησυχίες για τα έσοδα που θα ανοκοινωθούν σήμερα, σημάδι για την πορεία της οικονομίας, αλλά και για την ζήτηση δανείων, τα οποία θα δυσκολέψουν σε μεγάλο βαθμό αυτούς που τα έχουν λάβει προκειμένου να τα αποπληρώσουν.

Ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκιο έχανε 206,61 μονάδες, ποσοστό 1,5% και είχε διαμορφωθεί στις 13.861,09 μονάδες.

Πτωτικά όμως κινείτο και το Χρηματιστήριο στη Ν. Κορέα, με τον δείκτη Kospi να χάνει ποσοστό 1,2%. Τις υψηλότερες απώλειες σημείωνε η μετοχή της Korea Telecom Corp., καθώς κυβερνητική έκθεσε ανέφερε ότι ενδέχεται να υπάρξει καθυστέρηση υλοποίησης του προγράμματος πώλησης μεριδίου της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της χώρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα