Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2006 07:01
UPD:08:59

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, περιορίζοντας τις απώλειες της εβδομάδας, μετά την έκθεση για τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά στις ΗΠΑ, που περιόρισε τις ανησυχίες ότι η ζήτηση στη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο θα περιοριστεί. Οι μετοχές της Canon Inc. και της Samsung Electronics Co., σημείωναν κέρδη.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,1%, φθάνοντας στις 128,42 μονάδες στις 2:05 μ.μ. στο Τόκυο. Ο δείκτης οδεύει να σημειώσει μέσα στην εβδομάδα απώλειες 1,5%.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei σημείωνε άνοδο 0,6%, φθάνοντας στις 16.061,72 μονάδες. Στη Ν. Κορέα ο Kospi αναρριχήθηκε 1,1%, σημειώνοντας τα υψηλότερα κέρδη μεταξύ των δεικτών της περιφέρειας. Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, εκτός από τις αγορές στην Ταϊβάν, τις Φιλιππίνες, την Ινδονησία και το Πακιστάν. Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσαν οι δείκτες στην Κίνα.

Οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ, εξαιρουμένων των μεταφορών, σημείωσαν άνοδο 0,5% τον Ιούλιο, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών για αύξηση 0,3%, πείθοντας μερίδα επενδυτών ότι η οικονομία των ΗΠΑ ενδέχεται να αποφύγει την ύφεση. Οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη ξένη αγορά της Ασίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα