Βelgacom: 2 δισ. ευρώ για το 25% της Vodafone στην Proximus

Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2006 11:03

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την απόκτηση του 25% της Vodafone Group Plc στην Proximus, αντί του ποσού των 2 δισ. ευρώ (2,6 δισ. δολ.) έκλεισε η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών του Βελγίου, Belgacom SA, προκειμένου να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του σκέλους.

«Ο όμιλος διαθέτει τώρα όλα τα απαραίτητα περιουσιακά στοιχεία για να αφοσιωθεί στις τρέχουσες εξελίξεις της αγοράς, διατηρώντας ην ηγετική του θέση στο Βέλγιο», ανέφερε ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Didier Bellens, σε σημερινή του δήλωση, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η Belgacom που εδρεύει στις Βρυξέλλες είναι ήδη η πρώτη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στο Βέλγιο και ανταγωνίζεται την Mobistar SA και το σκέλος Base της Royal KPN NV. Αποκτώντας το μερίδιο της Vodafone η Belgacom θα αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του σκέλους ασύρματης τηλεφωνίας.

Η πώληση αποτελεί την πιο πρόσφατη στη σειρά πωλήσεων που έχει προχωρήσει η Vodafone διεθνώς. Η εταιρεία, πούλησε τον Απρίλιο το σκέλος της στην Ιαπωνία, ενώ τον Ιανουάριο εξήλθε της σουηδικής αγοράς. Η Vodafone είπε ότι τα έσοδα από την πώλησή της στο Βέλγιο θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του χρέους της.

Σημειώνεται ότι η εμπορική συναλλαγή αποτελεί αντικείμενο των αρχών του ανταγωνισμού, σύμφωνα με την Belgacom. Η Lehman Brothers Inc. ήταν σύμβουλος της Belgacom.

Επίσης η Belgacom συμφώνησε να πουλήσει το μερίδιό της 5,8% που κατέχει στην Neuf Cegetel, προς την SFR αντί του ποσού των 187 εκατ. ευρώ και θα εμφανίσει υψηλότερα κατά 67 εκατ. ευρώ κέρδη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα