Δασμοί: Στην Ουάσινγκτον για διαπραγματεύσεις η Μάλμστρομ

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 11:31
UPD:11:32
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Με ανάρτηση στο λογαριασμό της στο Twitter η Επίτροπος Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Σεσίλια Μάλμστρομ, επιβεβαίωσε ότι κατευθύνεται προς την Ουάσινγκτον προκειμένου να έχει συνομιλίες για το φλέγον ζήτημα των αμερικανικών δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο.

Η Μάλμστρομ θα συναντηθεί με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος, και θα ζητήσει επισήμως την εξαίρεση της Ένωσης από τους δασμούς, όπως έγινε με τον Καναδά και το Μεξικό. Όπως αναφέρει στην ανάρτησή της μόνο με συνεργασία των δύο πλευρών μπορεί να επιλυθεί το πρόβλημα του πλεονάσματος προσφοράς των μετάλλων. 

«Φεύγω για την Ουάσινγκτον. Θα συναντηθώ με τον υπουργό Εμπορίου, κ. Ρος. Θα επιμείνουμε ότι η ΕΕ ως σύνολο πρέπει να εξαιρεθεί από τους δασμούς. Πρέπει να εργαστούμε από κοινού για να αντιμετωπίσουμε την περίσσεια προσφορά χάλυβα και αλουμινίου» έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter η Επίτροπος. 

Υπενθυμίζεται ότι συνάντηση με τον Ρος είχε και ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Πέτερ Αλτμάιερ, ο οποίος και εξέφρασε αισιοδοξία  ότι οι δύο πλευρές θα καταφέρουν τελικά να συνεργαστούν και θα αποφύγουν έναν εμπορικό πόλεμο. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα