ΜΙΤΤ 2018: Θετικό το πρόσημο των κρατήσεων για τη Χαλκιδική

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 11:02
UPD:11:08
Facebook/ Moscow International Travel & Tourism

Η Χαλκιδική συνεχίζει να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για τους Ρώσους, όπως προέκυψε από την Διεθνή έκθεση τουρισμού ΜΙΤΤ που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα από τις 13-15 Μαρτίου. 

Στην έκθεση η Ελλάδα βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος προορισμός με τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης για το 2018, γεγονός πολύ σημαντικό, καθώς σύμφωνα με την έρευνα της Ένωση Ρώσων Tour Operator, ATOR, οι διακοπές παραλίας είναι ο δημοφιλέστερος τύπος διακοπών, που επιλέγουν οι Ρώσοι στο εξωτερικό, και αντιπροσωπεύει παραδοσιακά το 70% των διακοπών τους.

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε με δικό του stand στην εθνική συμμετοχή του ΕΟΤ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής το περίπτερό του αποτέλεσε πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών και τουριστικών γραφείων. Οι Ρώσοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για τις εξωτικές παραλίες της Χαλκιδικής και τη γαστρονομία όσο και για το Άγιο Όρος, επιβεβαιώνοντας, όπως αναφέρεται, ότι η Ορθοδοξία αποτελεί βασικό σύνδεσμο μεταξύ των δύο λαών.

Σε μία προσπάθεια να προβάλει περαιτέρω τον θρησκευτικό τουρισμό, ο Οργανισμός σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα, την Ellinair του Ομίλου Μουζενίδη και την Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής οργάνωσε πέρσι ένα θεματικό Press trip για το Ρώσικο περιοδικό Vokrug Sveta (το μεγαλύτερο Ρώσικο τουριστικό περιοδικό, με σχεδόν 3,5 εκατομμύρια αναγνώστες και κοινό που συνολικά ανέρχεται σε 7,7 εκατομμύρια). 

Σημειώνεται ότι η Χαλκιδική πέρσι φιλοξένησε περίπου 80.000 Ρώσους τουρίστες σημειώνοντας αύξηση πάνω από το 10% σε σχέση με το 2016 ενώ και φέτος προβλέπετε αύξηση των αφίξεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της έκθεσης οριστικοποιήθηκε ένα ακόμα σημαντικό press trip φέτος το καλοκαίρι στη Χαλκιδική σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στη Μόσχα. Η Χαλκιδική θα φιλοξενήσει τον ερχόμενο Μάιο, δημοσιογράφους από το περιοδικόCosmopolitan της Ρωσίας, το οποίο αριθμεί 4 εκατομμύρια αναγνώστες στην έντυπη μορφή του και 30 εκατομμύρια στην ηλεκτρονική του έκδοση.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα