Υποχωρεί η τιμή του αργού

Καθώς εικάζεται ότι οι καταιγίδες δεν θα πλήξουν τον Κόλπο του Μεξικό
Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2006 07:02

ΤΕΛΟΣ στην άνοδο δύο ημερών έθεσε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, καθώς από ότι φαίνεται, τροπική καταιγίδα στην Καραϊβική δεν θα περάσει από τις κεντρικές εγκαταστάσεις και τις πλατφόρμες πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικό.

Η τροπική καταιγίδα «Ernesto», υποβαθμίστηκε από τυφώνα χθες και ενδέχεται να περάσει από τις ακτές της νότιας Φλόριντα στις 30 Αυγούστου, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ, στις 5 .μ., ώρα Ν. Υόρκης. Ο «Ernesto», ο πρώτο τυφώνας της εποχής του Ατλαντικού, έγινε πιο αδύναμος μετά το πέρασμά του από την Αϊτή χθες.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Οκτωβρίου, υποχώρησε έως 83 σεντς, ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στα 71,68 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης. Στις 11:00 π.μ. στη Σιγκαπούρη, βρισκόταν στα 71,80 δολ. το βαρέλι, 8,6% υψηλότερα από πέρυσι.

Το πετρέλαιο άγγιξε τα 74,75 δολ. το βαρέλι στις 25 Αυγούστου και στα υψηλότερα επίπεδα μιας ημέρας σε χρονικό διάστημα πλέον της μιας εβδομάδας, καθώς ανησυχία επικράτησε ότι ο Ernesto θα επηρεάσει την παραγωγή στον Κόλπο του Μεξικό, πηγή του 1/ 4 της παραγωγής πετρελαίου των ΗΠΑ. Μέσα στο Σαββατοκύριακο, η ConocoPhillips, η BP Plc και η Royal Dutch Shell Plc εκκένωσαν τις εγκαταστάσεις τους με το βοηθητικό προσωπικό.

Στο Λονδίνο το μπρεντ για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου, υποχώρησε έως 65 σεντς, ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στα 72,05 δολ. το βαρέλι. Στις 11:12 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης, διαπραγματεύθηκε στα 72,24 δολ. το βαρέλι.

Η βενζίνη για τα συμβόλαια του Σεπτεμβρίου υποχώρησε 3,51 σεντς στη Ν. Υόρκη, φθάνοντας το 1,86 δολ. το γαλόνι στις 10:20 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα