Sinopec: Υψηλότερα των προβλέψεων τα κέρδη

Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2006 07:26

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 20%, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης – υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών – τα καθαρά κέρδη της China Petroleum & Chemical Corp., μετά τις αυξήσεις των τιμών των καυσίμων στις οποίες προχώρησε το κράτος, βοηθώντας έτσι τη μεγαλύτερη εταιρεία διΰλισης της Ασίας, να περιορίσει τις ζημίες από την παραγωγή βενζίνης και ντήζελ.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 12,12 δισ. γιουάν (1,5 δισ. δολ.) από 10,1 δισ. γιουάν πριν από ένα χρόνο, με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Η Sinopec, όπως είναι γνωστή, προβλεπόταν να εμφανίσει κέρδη 11,2 δισ. γιουάν, σύμφωνα με οκτώ οικονομικούς αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News.

Οι μετοχές της Sinopec που διαπραγματεύονται στο Χονγκ Κονγκ, έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 16%, υστερώντας της ανταγωνίστριάς της PetroChina Co., της οποίας σημείωσαν άνοδο 40% και της Cnooc Ltd. που αναρριχήθηκαν σε ποσοστό 29%. Η Petrochina είπε ότι στις 23 Αυγούστου τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου αυξήθηκαν 29%, φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 80,68 δισ. γιουάν. Η Cnooc, ανακοινώνει αύριο τα αποτελέσματά της.

Το πρώτο εξάμηνο τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 8,9% φθάνοντας στα 21,41 δισ. γιουάν ή 0,247 γιουάν ανά μετοχή από 19,65 δισ. γιουάν ή 0,227 ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας στις εφημερίδες του Χονγκ Κονγκ. Οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι τα κέρδη της το εξάμηνο θα ήταν 20,5 δισ. γιουάν.

Οι πωλήσεις και τα άλλα λειτουργικά έσοδα αναρριχήθηκαν 35% το πρώτο εξάμηνο, φθάνοντας στα 493,1 δισ. γιουάν, σύμφωνα με την Sinopec. Το δεύτερο τρίμηνο τα έσοδα σημείωσαν αύξηση 37%, φθάνοντας στα 265,4 δισ. γιουάν, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα