Στα χαμηλότερα οκτώ ημερών το αργό

Τρίτη, 29 Αυγούστου 2006 07:02

ΚΟΝΤΑ στα χαμηλότερα επίπεδα οκτώ ημερών διαπραγματεύθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, καθώς η τροπική καταιγίδα «Ernesto» προβλέπεται να μην πλήξει τις εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικό.

Η Royal Dutch Shell Plc σχεδιάζει να επαναφέρει τους εργαζομένους στις πλατφόρμες μετά το πέρασμα του «Ernesto» από τη νότια Κούβα και την πορεία του προς τα βορειοανατολικά για τη Φλόριντα και τη Β. Καρολίνα. Η BP Plc, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαιοειδών στον κόσμο, είπε ότι αποκατέστησε την παραγωγή στην πετρελαιοπηγή της Prudhoe Bay στην Αλάσκα, στα περίπου 200.000 βαρέλια ημερησίως, το ήμισυ της ημερήσιας δυναμικότητάς της.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου διαπραγματεύθηκε στα 70,48 δολ. το βαρέλι, 13 σεντς χαμηλότερα κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 9:40 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης. Σήμερα οι τιμές του είναι 4,9% υψηλότερες από πέρυσι.

Η βενζίνη για τα συμβόλαια του Σεπτεμβρίου διαπραγματεύθηκε στο 1,7865 δολ. το γαλόνι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Τα συμβόλαια που λήγουν στις 31 Αυγούστου, υποχώρησαν 11,2 σεντς, ποσοστό 5,9%, φθάνοντας χθες το 1,7831 δολ. το γαλόνι, το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 22 Μαρτίου. Η βενζίνη για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου διαπραγματεύθηκε στο 1,7760 δολ. το γαλόνι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά την υποχώρησή τους κατά 5,7% χθες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα