Φτερά για το Χονγκ Κονγκ ανοίγουν οι Ολυμπιακές Αερογραμμές

Τρίτη, 29 Αυγούστου 2006 09:46
UPD:09:48

ΜΗΝΑΣ εξελίξεων αναμένεται ο Οκτώβριος για την Ολυμπιακή, καθώς εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν θετικά για την ελληνική πλευρά οι διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες σχετικά με τις χαρακτηριζόμενες ως κρατικές ενισχύσεις.

Την ίδια περίοδο οι Ολυμπιακές Αερογραμμές επεκτείνουν το δίκτυό τους, ανοίγοντας φτερά για το Χονγκ Κονγκ, όπου αύριο μεταβαίνει ο υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Λιάπης.

Ειδικότερα, στο υπουργείο Μεταφορών είναι χαρακτηριστική η αισιοδοξία που επικρατεί, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι η Επιτροπή Διαιτησίας θα κρίνει υπέρ της εταιρείας στις αξιώσεις της έναντι του Δημοσίου που ανέρχονται στα 820 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, η διοίκηση της εταιρείας προχωρεί σε επιχειρησιακή ενδυνάμωση των Ολυμπιακών Αερογραμμών με την ενοικίαση πέντε νέων αεροσκαφών από το καινούργιο έτος. Οι αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΜΕ προβλέπουν την απευθείας σύνδεση Χονγκ Κονγκ - Αθήνας με τρεις πτήσεις εβδομαδιαίως, οι οποίες θα εκτελούνται με αεροσκάφη τύπου Α 340. Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν με το χειμερινό πρόγραμμα στα τέλη του Οκτωβρίου, ενώ η εταιρεία θα προχωρήσει και στην ενοικίαση πέντε νέων αεροσκαφών τύπου Airbus 310. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συμβάσεις με τη Hola δεν θα ανανεωθούν.

Παράλληλα, προχωρά και η αναβάθμιση του συστήματος μηχανοργάνωσης προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα