Ανοδο για τρίτη ημέρα σημειώνει το νικέλιο στο Λονδίνο

Τρίτη, 29 Αυγούστου 2006 13:38

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε η τιμή του νικελίου για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση στο Λονδίνο, καθώς εικάζεται ότι η ζήτηση θα υπερβεί την παραγωγή, καθώς η κατανάλωση αυξάνεται στην Κίνα και οι εργαζόμενοι στα ορυχεία του Καναδά συνεχίζουν την απεργία τους.

Η Inco Ltd., η δεύτερη εταιρεία παραγωγής νικελίου στον κόσμο, έκλεισε το ορυχείο της στο Voisey Bay του Καναδά τον περασμένο μήνα, εξ αιτίας της απεργίας. Η συνεχής αύξηση της κατανάλωσης στην Κίνα από τις εταιρείες παραγωγής ανοξείδωτου ατσαλιού, ενδέχεται να οδηγήσει σε έλλειμμα 25.000 μετρικών τόνων φέτος, σύμφωνα με έκθεση της Societe Generale την εβδομάδα που πέρασε. Το μέταλλο έχει σημειώσει υπερδιπλάσια άνοδο φέτος στο London Metal Exchange.

Tο νικέλιο για παράδοση σε τρεις μήνες στο LME, σημείωσε άνοδο 200 δολ., ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 29.600 δολ. ο μετρικός τόνος. Το μέταλλο διαπραγματεύθηκε στα 29.950 δολ. στις 22 Αυγούστου, τα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον 19 ετών. Χθες το Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου ήταν κλειστό, λόγω εθνικής εορτής.

Στο LME, το αλουμίνιο σημείωσε άνοδο 11 δολ., φθάνοντας στα 2.496 δολ. ο τόνος, ο μόλυβδος κέρδισε 15 δολ., φθάνοντας στα 1.235 δολ. ο τόνος, ο κασσίτερος διαπραγματεύθηκε 55 δολ. υψηλότερα στα 8.600 δολ. ο τόνος και ο ψευδάργυρος υποχώρησε 20 δολ., φθάνοντας στα 3.340 δολ. ο τόνος.

Ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες υποχώρησε 39,75 δολ., φθάνοντας στα 7.520,25 δολ. ο τόνος, καθώς εικάζεται ότι η απεργία τεσσάρων εβδομάδων στο μεγαλύτερο ορυχείο χαλκού στον κόσμο, στο Escondida της Χιλής, ενδέχεται να λυθεί. Οι εργαζόμενοι της ΒΗΡ στη Χιλή, φαίνεται ότι θα αρχίσουν νέες διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα