Μαύρη λίστα φορολογικών παραδείσων: Ποιοι φεύγουν, ποιοι εντάσσονται

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 13:59
UPD:14:02
wikipedia commons/ Navin Shetty Brahmavar

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί αποφάσισαν να αφαιρέσουν από τη μαύρη λίστα το Μπαχρέιν, τις Νήσους Μάρσαλ και την Αγία Λουκία και να προσθέσουν τις Μπαχάμες, τον Άγιο Χριστόφορο και Νέβις και τις αμερικανικές Παρθένες Νήσους.

Αλλαγές στη «μαύρη λίστα» των παγκόσμιων φορολογικών παραδείσων της ΕΕ αποφάσισε σήμερα το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. Τρεις χώρες φεύγουν, καθώς κρίνεται ότι ανταποκρίθηκαν στις προϋποθέσεις, που είχε θέσει η κοινότητα, ενώ τρεις νέες εντάσσονται. 

Συγκεκριμένα οι Ευρωπαίοι υπουργοί αποφάσισαν να αφαιρέσουν από τη μαύρη λίστα το Μπαχρέιν, τις Νήσους Μάρσαλ και την Αγία Λουκία και να προσθέσουν τις Μπαχάμες, τον Άγιο Χριστόφορο και Νέβις και τις αμερικανικές Παρθένες Νήσους.

Κατέληξαν επίσης σε πολιτική συμφωνία σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της διαφάνειας, προκειμένου να καταπολεμηθεί ο επιθετικός διασυνοριακός φορολογικός σχεδιασμός. Τα κράτη-μέλη της κοινότητας θα υποχρεώνονται στο εξής να ανταλλάσσουν αυτόματα αυτές τις πληροφορίες μέσω μιας κεντρικής βάσης δεδομένων. Έχουν μάλιστα προθεσμία έως τις 31 Δεκεμβρίου να ενσωματώσουν τη σχετική οδηγία στο εθνικό Δίκαιο. 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα