Γιούνκερ: Περιμένουμε να μάθουμε από τις ΗΠΑ πώς θα εξαιρεθούμε από τους δασμούς

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 13:49
UPD:13:52
EPA/PATRICK SEEGER

Το αίτημά τους για εξαίρεση από τους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο επαναλαμβάνουν σε κάθε τόνο οι Βρυξέλλες προς τις ΗΠΑ. Σήμερα ήταν η σειρά του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, να επισημάνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση περιμένει να μάθει μέσα στις επόμενες ημέρες πώς ακριβώς μπορεί να εξαιρεθεί. Η Ουάσινγκτον πάντως εξακολουθεί να αρνείται πεισματικά να αποσαφηνίσει την κάτασταση και ζητά από τους Ευρωπαίους να καταργήσουν πρώτα τους δικούς τους «άδικους» δασμούς σε αγροτικά και βιομηχανικά προϊόντα. 

«Αποτελούμε μακροχρόνιο, πιστό εταίρο των ΗΠΑ και επομένως δεν συνιστούμε απειλή για την εθνική ασφάλειάς του. Θα συνεχίσουμε να το τονίζουμε εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα» δήλωσε ο Γιούνκερ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προσθέτοντας πως η Ε.Ε. αναμένει «μεγαλύτερη σαφήνεια από την αμερικανική πλευρά τις επόμενες ημέρες και θα συνεχίσει να εργάζεται με τους εταίρους για να εξαιρεθεί».

Σημείωσε δε ότι το Πεντάγωνο χρειάζεται μόλις το 3% της ετήσιας παραγωγής χάλυβα των ΗΠΑ για να καλύψει τις ανάγκες του και δεν εξαρτάται από τις όποιες εισαγωγές.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα