Yπέρμαχος του ελεύθερου εμπορίου το φαβορί για οικονομικός σύμβουλος τουΤραμπ

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 09:23
UPD:09:57
REUTERS/LARRY DOWNING

Στην τελική ευθεία για την επιλογή του προσώπου, που θα διαδεχθεί τον Γκάρι Κον στη θέση του επικεφαλής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου φέρεται να βρίσκεται ο Ντόναλντ Τραμπ. Όπως μεταδίδει το CNBC, φαβορί για τη θέση είναι ένας δικός του ιστορικός αναλυτής, ο Λάρι Κάντλοου. Θεωρείται υπέρμαχος του ελεύθερου εμπορίου και έχει το τελευταίο διάστημα επιχειρηματολογήσει κατά της πολιτικής των δασμών. 

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε στο αμερικανικό δίκτυο, υπό καθεστώς ανωνυμίας, ότι ο Κάντλοου είναι μεταξύ των βασικών υποψηφίων, ενω από την πλευρά του το CNBC σημείωσε πως εάν τελικά του γίνει πρόταση, εκείνος είναι έτοιμος να τη δεχθεί. 

Ο Κάντλοου είχε ανεπισήμως θέση οικονομικού συμβούλου στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016, ενώ είχε προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες και στην κυβέρνηση Ρόναλντ Ρέιγκαν. 

Ο Τραμπ καλείται να επιλέξει νέο σύμβουλο, μετά την παραίτηση του Γκάρι Κον, ο οποίος είχε εκφράσει την κατηγορηματική αντίθεσή του στην επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου. Η αποχώρησή του μάλιστα είχε εντείνει τον φόβο για έναν εμπορικό πόλεμο και είχε πυροδοτήσει αναταράξεις στις αγορές. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα