Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 09:23

Yπέρμαχος του ελεύθερου εμπορίου το φαβορί για οικονομικός σύμβουλος τουΤραμπ

Στην τελική ευθεία για την επιλογή του προσώπου, που θα διαδεχθεί τον Γκάρι Κον στη θέση του επικεφαλής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου φέρεται να βρίσκεται ο Ντόναλντ Τραμπ. Όπως μεταδίδει το CNBC, φαβορί για τη θέση είναι ένας δικό του ιστορικός αναλυτής, ο Λάρι Κάντλοου. Θεωρείται υπέρμαχος του ελεύθερου εμπορίου και έχει το τελευταίο διάστημα επιχειρηματολογήσει κατά της πολιτικής των δασμών. 

Στην τελική ευθεία για την επιλογή του προσώπου, που θα διαδεχθεί τον Γκάρι Κον στη θέση του επικεφαλής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου φέρεται να βρίσκεται ο Ντόναλντ Τραμπ. Όπως μεταδίδει το CNBC, φαβορί για τη θέση είναι ένας δικός του ιστορικός αναλυτής, ο Λάρι Κάντλοου. Θεωρείται υπέρμαχος του ελεύθερου εμπορίου και έχει το τελευταίο διάστημα επιχειρηματολογήσει κατά της πολιτικής των δασμών. 

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε στο αμερικανικό δίκτυο, υπό καθεστώς ανωνυμίας, ότι ο Κάντλοου είναι μεταξύ των βασικών υποψηφίων, ενω από την πλευρά του το CNBC σημείωσε πως εάν τελικά του γίνει πρόταση, εκείνος είναι έτοιμος να τη δεχθεί. 

Ο Κάντλοου είχε ανεπισήμως θέση οικονομικού συμβούλου στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016, ενώ είχε προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες και στην κυβέρνηση Ρόναλντ Ρέιγκαν. 

Ο Τραμπ καλείται να επιλέξει νέο σύμβουλο, μετά την παραίτηση του Γκάρι Κον, ο οποίος είχε εκφράσει την κατηγορηματική αντίθεσή του στην επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου. Η αποχώρησή του μάλιστα είχε εντείνει τον φόβο για έναν εμπορικό πόλεμο και είχε πυροδοτήσει αναταράξεις στις αγορές. 

naftemporiki.gr