Euronext: 63% η αύξηση των κερδών το τρίμηνο

Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2006 10:22

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 63% σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη του δεύτερου σε μέγεθος Χρηματιστηρίου της Ευρώπης, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, Euronext NV, καθώς οι επενδυτές έκαναν περισσότερες αγοραπωλησίες μετοχών και παραγώγων.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 86,6 εκατ. ευρώ (111,2 εκατ. δολ.) ή 77 σεντς ανά μετοχή από 53,1 εκατ. ευρώ ή 46 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Euronext. Τα κέρδη της εταιρείας, που διαχειρίζεται το Χρηματιστήριο στο Παρίσι, διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων των πέντε οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και εκτιμούσαν ότι αυτά δια είναι 86,8 εκατ. ευρώ.

Οι συναλλαγές σε μετοχές και παράγωγα στο Euronext και το Deutsche Boerse AG της Γερμανίας, το μεγαλύτερο Χρηματιστήριο της Ευρώπης, αναρριχήθηκαν στα ύψη το τρίμηνο μετά τη μεγαλύτερη πτώση που σημείωσε η αγορά σε 3,5 χρόνια, τον Μάϊο. Η γαλλική εταιρεία με επικεφαλής τον Ζαν-Φρανσουά Τεοντόρ, συμφώνησε τον Ιούνιο στην προσφορά εξαγοράς της NYSE Group Inc., απορρίπτοντας την αντίστοιχη του Deutsche Boerse.

«Το Euronext πιστεύει στην ικανότητά του για ισχυρά αποτελέσματα στο σύνολο του 2006, ακόμη και αν οι αγορές τους τέσσερις τελευταίους μήνες του έτους δεν είναι τόσο καλοί όσο ήταν το πρώτο εξάμηνο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Euronext.

To Euronext, που διαχειρίζεται επίσης τα Χρηματιστήρια των Βρυξελλών, του Αμστερνταμ και της Λισαβόνας και τη δεύτερη σε μέγεθος αγορά παραγώγων της Ευρώπης, είπε στις 9 Αυγούστου ότι τα έσοδα το δεύτερο τρίμηνο αναρριχήθηκαν στα 289,6 εκατ. ευρώ από 238,6 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο.

Το Euronext σχεδιάζει να θέσει το θέμα του συνδυασμού με το NYSE κατά την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του στις αρχές Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση.

Σήμερα το μεσημέρι, ώρα Λονδίνου, το Euronext θα κάνει τηλεδιάσκεψη για τους δημοσιογράφους και τους αναλυτές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα