Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2006 10:37
UPD:11:06

Fortius Finance: «Η αρχική ευφορία στο σύνολο της αγοράς δεν διατηρήθηκε ως τη λήξη της συνεδρίασης, όπως μπορεί άλλωστε να φανεί από το παρακείμενο ημερήσιο διάγραμμα του ΓΔ, προβληματίζοντας τους εμπλεκόμενους στα χρηματιστηριακά δρώμενα για τη δύναμη της αγοράς στην τρέχουσα φάση.

»Τα αποτελέσματα του 6μήνου συνεχίζουν να βρίσκονται στο προσκήνιο και να αποτελούν ουσιαστικό σημείο αναφοράς, με αυτά των ΟΤΕ, των Ελληνικών Πετρελαίων (θα ανακοινωθούν στις 13:30) και της Αγροτικής Τράπεζας (θα ανακοινωθούν μετά το κλείσιμο) να προσελκύουν το ενδιαφέρον.

»Ως πιθανότερο σενάριο για σήμερα προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ γύρω από τρέχοντα επίπεδα, ελέω ρευστοποιήσεων στις δεικτοβαρείς μετοχές. Από τεχνικής απόψεως σημαντική είναι η στήριξη των 3,800 μονάδων για το ΓΔ».

Praxis Securities: «Με την παρουσίαση τάσεων συσσώρευσης αναμένεται αν κινηθεί η αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση κυρίως λόγω της αναμονής ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της Εθνικής Τράπεζας αύριο. Σήμερα το ενδιαφέρον αναμένεται να εστιαστεί στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων του ΟΤΕ πριν την έναρξη της συνεδρίασης».

Proton Χρηματιστηριακή: «Στην εγχώρια αγορά αναμένουμε σταθερό έως ανοδικό άνοιγμα, εν όψει μιας σειράς σημαντικών εταιρικών αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά ενώ στην αρχή ξεκίνησε εντυπωσιακά ανοδικά μετά τις 13:00 ξεκίνησε πτωτική πορεία, με μοναδικό θετικό στοιχείο τη διατήρηση του θετικού πρόσημου και την διατήρηση της σχέσης υπέρ των ανοδικών μετοχών έναντι των πτωτικών. Ειδικότερα από τις μετοχές, ΟΠΑΠ, Εθνική και ΟΤΕ συνέβαλαν ουσιαστικά στην άνοδο. Η ολοκλήρωση αύριο των ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων θα επηρεάσει το momentum αγοράς».

Aspis Securities: «Η Wall Street κινήθηκε ανοδικά χθες καθώς υπάρχει αισιοδοξία για µη περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων από τη Fed. Θετικά λειτουργεί επίσης και η µείωση της τιµής του πετρελαίου. Σήµερα αναµένεται ότι οι ευρωπαϊκές αγορές θα κινηθούν ανοδικά, και το ίδιο θεωρούµε ότι θα συµβεί και στην εγχώρια αγορά. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι µετοχές του ΟΤΕ και της Εθνικής Τράπεζας».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα