Το κατώφλι του χρηματιστηρίου περνάει η DWS της Deutsche Bank

Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018 22:55
UPD:22:56
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Στα 7,2 δισ. ευρώ αποτιμά η Deutsche Bank την αξία της μονάδας διαχείρισης ενεργητικού, DWS, που θα εισάγει στο χρηματιστήριο. Εάν όλα πάνε καλά θα αντλήσει έως και 1,8 δισ. ευρώ, σε μία από τις μεγαλύτερες αρχικές δημόσιες εγγραφές στη Γερμανία φέτος. 

Η κορυφαία γερμανική τράπεζα σχεδιάζει να πουλήσει έως και το 25% της συγκεκριμένης μονάδας ή μάξιμουμ 50 εκατ. μετοχές, έχοντας ορίσει την τιμή μεταξύ 30 και 36 ευρώ. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα αντλήσει περίπου 1,5 με 1,8 δισ. ευρώ, δηλαδή λιγότερα από ό,τι ήλπιζε αρχικά. Σε κάθε περίπτωση πάντως η αρχική δημόσια εγγραφή συνιστά κίνηση- σταθμό στην προσπάθεια του διευθύνοντος συμβούλου, Τζον Κράιαν να αναδιαρθώσει την Deutsche Bank. 

H τράπεζα είχε ανακοινώσει τα σχέδια της δημόσιας εγγραφής από το Μάρτιο του 2017 και αναζητούσε τις κατάλληλες συνθήκες στην αγορά, για να αντλήσει όσο το δυνατόν υψηλότερο ποσό. 

Όπως ανακοινώθηκε, εν τω μεταξύ, η Nippon Life Insuracne έχει συμφωνήσει να εξαγοράσει μερίδιο 5% στην DWE κατά την έκδοση των μετοχών. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα