BBA: Ζημίες το α' εξάμηνο της χρήσης

Μετά τις δαπάνες αναδιοργάνωσης τμήματός της
Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2006 11:35

ΖΗΜΙΕΣ εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο της χρήσης η BBA Group Plc, η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών για επαγγελματικά αεροσκάφη στον κόσμο, μετά τις δαπάνες αναδιοργάνωσης του τμήματος υλικών και προϊόντων. Οι μετοχές της υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα έξι μηνών.

Οι καθαρές ζημίες της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 24,6 εκατ. λίρες (47 εκατ. δολ.) ή 5 πένες ανά μετοχή, έναντι καθαρών κερδών 54,8 εκατ. λιρών ή 11,6 πένες ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Λονδίνο. Οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση 8,3%, φθάνοντας στα 802,8 εκατ. λίρες στερλίνες.

Η BBA σχεδιάζει να διαχωρίσει το σκέλος υλικών και προϊόντων, Fiberweb φέτος, για να επικεντρωθεί στο σκέλος της αεροπορίας. Το κόστος γι αυτό θα είναι 35,3 εκατ. λίρες, 36% υψηλότερο από την αρχική εκτίμηση, σύμφωνα με την εταιρεία. Το αεροπορικό σκέλος της ΒΒΑ αποφέρει περίπου 75% των λειτουργικών κερδών και παρέχει υπηρεσίες συμπεριλαμβανομένης της επισκευής αεροσκαφών και του ελέγχου αεροσκαφών.

Οι μετοχές της ΒΒΑ υποχώρησαν έως 24 πένες, ποσοστό 8,5% φθάνοντας στις 259,8 πένες η μία, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 28 Φεβρουαρίου. Στις 8:16 π.μ., στο Λονδίνο, οι μετοχές της εταιρείας υποχωρούσαν 8,1%, στις 260,8 πένες η μία. Φέτος, έχουν σημειώσει απώλειες 21%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται στο 1,3 δισ. λίρες στερλίνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα