Στους ρυθμούς της εμπορικής αντιπαράθεσης οι αγορές

Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 14:59
UPD:15:10
REUTERS/LUCAS JACKSON

Υπό πίεση βρέθηκαν σήμερα μετοχές και το δολάριο, με τους επενδυτές να στρέφονται στην ασφάλεια των ομολόγων. Η παραίτηση του Γκάρι Γκον, στενού οικονομικού συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ και πολέμιου του προστατευτισμού, πυροδότησε φόβους ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα τηρήσει σκληρή γραμμή. Και τούτο παρά τις προειδοποιήσεις Ευρωπαίων και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να κάνει πίσω, καθώς ένας εμπορικός πόλεμος δεν έχει νικητές .

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI World Equity Index παρουσιάζει αυτή την ώρα πτώση 0,2%, ενώ νωρίτερα είχε σημειώσει πτώση έως και 0,8%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει οριακές μόνο απώλειες, ενώ τα futures στη Wall Street προμηνύουν ότι η έναρξη της συενδρίασης θα βρει τους αμερικανικούς δείκτες σε πτώση 0,7% με 0,8%. 

Την ίδια ώρα στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο υποχωρεί 0,4% έναντι του γιεν, που θεωρείται ασφαλές καταφύγιο, ενώ εμφανίζει μικρή πτώση και έναντι του ευρώ, στο 1,2418. 

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 4,29%, ενώ του γερμανικού Bund κυμαίνεται στο 0,65%.

Η απόδοση του γαλλικού δεκαετούς υποχωρεί κατά 1 μονάδα βάσης στο 0,92% και απέχει πλέον σημαντικά από τα υψηλά του 1,06% του Φεβρουαρίου. Η απόδοση του ισπανικού μειώνεται κατά τρεις, στο 1,44% και του ιταλικού κατά δύο μονάδες, στο 1,96%. Το spread ιταλικών- γερμανικών ομολόγων επιστρέφει στα προ εκλογών επίπεδα.

Πτώση οχτώ μονάδων βάσης, στο 1,81% παρουσιάζει το δεκαετές πορτογαλικό ομόλογο. Πρόκειται για ναδίρ εξαμήνου. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα