Αύξηση 12% στην επιβατική κίνηση Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου

Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 14:21
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Αύξηση 12% σημείωσε η επιβατική κίνηση της Aegean και της Olympic Air το πρώτο δίμηνο του 2018 μεταφέροντας 1,5 εκατ. επιβάτες και καταγράφοντας ένα δυναμικό ξεκίνημα. Για θετικές αρχικές ενδείξεις σχετικά με τη ζήτηση της καλοκαιρινής περιόδου, έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δημήτρης Γερογιάννης, ενώ προγραμματίζονται 18 νέοι προορισμοί εντός του 2018.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της επιβατικής κίνησης Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου, η εταιρεία μετέφερε 680.000 επιβάτες στο δίκτυο εσωτερικού, με αύξηση 9%, ενώ στο δίκτυο εξωτερικού η κίνηση ανήλθε σε 808.000 επιβάτες, καταγράφοντας αύξηση 15%.

Οι συνολικές πτήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 2% και αξίζει να σημειωθεί ότι η πολλαπλάσια αύξηση της επιβατικής κίνησης ήρθε, πετυχαίνοντας σημαντικά ενισχυμένες πληρότητες της τάξεως του 81% από 76% την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

H κίνηση από την κύρια βάση της Αθήνας αυξήθηκε κατά 14%, με την εταιρεία να αναπτύσσεται σημαντικά ταχύτερα από την αύξηση της συνολικής αγοράς, η οποία ανήλθε σε 6,5%.

Ιδιαίτερα η κίνηση εξωτερικού της Aegean από την Αθήνα σημείωσε αύξηση 19% με σημαντική επένδυση στη διατήρηση πολλών «εποχικών» προορισμών και το χειμώνα για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου αλλά και των επίλογων άμεσης σύνδεσης των επιβατών.

Όπως εκτίμησε ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Δημήτρης Γερογιάννης «η σταδιακή βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της Αθήνας, η ωρίμανση στη διαχείριση των ναύλων και του δικτύου, καθώς και η επένδυσή μας στην ενίσχυση και λειτουργία του αεροδρομίου της Αθήνας ως κόμβου διασύνδεσης/μετεπιβίβασης, έχουν συμβάλει στη μερική άμβλυνση της εποχικότητας».

Σύμφωνα με τον ίδιο συνεχίζεται η επένδυση στην αναβάθμιση των υπηρεσιών με την παράδοση και λειτουργία, κατά τους τελευταίους μήνες του προηγούμενου έτους, ενός καινούργιου και τριών αναβαθμισμένων lounges σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρνακα. «Παράλληλα προγραμματίζουμε 18 νέους προορισμούς και 700.000 επιπλέον θέσεις για το 2018» είπε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα