ACEA: Oι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες προσφέρουν θέσεις και στις ΗΠΑ

Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 11:16
UPD:11:21
REUTERS/TORU HANAI

Την έντονη για ανησυχία του για την εξέλιξη, που θα έχει η εμπορική αντιπαράθεση ΗΠΑ-ΕΕ, εξέφρασε στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτων, στη Γενεύη, ο γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκίνητων, Έρικ Τζόναρτ. Κάλεσε δε την αμερικανική κυβέρνηση να σκεφτεί την συμβολή των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών, που μπαίνουν στο στόχαστρο, στην αμερικανική απασχόληση. 

«Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτου δεν εξάγουν μόνο οχήματα στις ΗΠΑ, αλλά και έχουν πολλά εργοστάσια εκεί για να καλύψουν τις ανάγκες, παρέχοντας σημαντική τοπική απασχόληση και δημιουργώντας φορολογικά έσοδα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Τα μέλη μας είναι εταιρείες με παγκόσμια παρουσία και το διεθνές εμπόριο αποτελεί σημαντικό πυλώνα της ανταγωνιστικότητας για την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία». 

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ είναι ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας αυτοκινήτων στην Ε.Ε., καλύπτοντας το 15,4% των εισαγωγών της το 2017. Η Ε. Ε εξάγει περίπου 500.000 κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, τα περισσότερα από τη Γερμανία.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα