Διάθεση Η/Υ σε 11.000 αγρότες και αλιείς

Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2006 14:15

Τη διάθεση ηλεκτρονικών υπολογιστών σε 11.000 αγρότες και αλιείς με παροχή διετούς σύνδεσης στο Internet ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Μπασιάκος, ανακοίνωσε την έναρξη από τις 8 Σεπτεμβρίου της Δράσης «Ενίσχυση Πολυδραστήριων Αγροτών και Αλιέων για τη χρήση νέων τεχνολογιών πληροφορικής», που εντάσσεται στο Μέτρο 3.2 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας», και κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν Αίτηση Συμμετοχής.

Ο προϋπολογισμός της δράσης είναι 14.300.000,00 € και συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ. Η οικονομική ενίσχυση κάθε δικαιούχου ανέρχεται σε ποσοστό 80% και μέχρι του ποσού 1.040 €, για προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού πληροφορικής και διετούς σύνδεσης Internet και απευθύνεται σε 10.000 πολυδραστήριους αγρότες και 1.000 αλιείς.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής των εν δυνάμει δικαιούχων είναι οι εξής:

1. Να ασκούν γεωργική/αλιευτική δραστηριότητα και παράλληλα άλλη εμπορική/επιχειρηματική δραστηριότητα, ή ελεύθερο επάγγελμα ή να είναι μισθωτοί

2. Η ποσοστιαία κατανομή του ατομικού εισοδήματός τους για ένα τουλάχιστον από τα τρία τελευταία έτη να υπόκειται και στις δύο ακόλουθες προϋποθέσεις:

α. Τουλάχιστον 25% του συνολικού τους εισοδήματος να προέρχεται από αγροτικές δραστηριότητες (μεταξύ άλλων φυτική παραγωγή, κτηνοτροφία, δάση, αλιεία)

β. Τουλάχιστον 25% του συνολικού τους εισοδήματος να προέρχεται από μη αγροτικές δραστηριότητες (μεταξύ άλλων αγροτουρισμός, εμπόριο, αγροβιοτεχνία, παραδοσιακή βιοτεχνία-χειροτεχνία, κλπ).

3. Να έχουν αποκτήσει Αριθμό Φορολογικού Μητρώου και να έχουν υποβάλει μία τουλάχιστον Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα