Αυξημένους πόρους απο το Δ' ΚΠΣ ζήτησε το ΕΒΕΑ από τον Πρωθυπουργό

Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2006 15:42

Αυξημένους πόρους απο το Δ' ΚΠΣ για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ώστε να μην επαναληφθεί αυτό που είχε γίνει με τα προηγούμενα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης, ζήτησε η διοίκηση του ΕΒΕΑ από τον Πρωθυπουργό κατά στη συνάντηση που είχε σήμερα μαζί του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Μίχαλος, μετά τη συνάντηση, δήλωσε ότι επτά στις δέκα καινούργιες θέσεις εργασίας δημιουργούνται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πρόσθεσε ότι πρέπει να ενισχυθούν απο τα κονδύλια του Δ΄ ΚΠΣ για την ανάπτυξη της έρευνας και της τεχνολογίας.

«Θέλω να ελπίζω ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν θα επαναλάβει τα λάθη προηγουμένων κυβερνήσεων, οι οποίες στο σχεδιασμό τους για τα τρία πρώτα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης, απέκλεισαν σχεδόν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και υποβάθμισαν στο ελάχιστο τις δαπάνες για την ενδοεπιχειρησιακή κατάρτιση, τη δια βίου εκπαίδευση, την έρευνα και την τεχνολογία. Από τη σημερινή μας συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, φεύγουμε περισσότερο αισιόδοξοι για την πορεία και τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας», τόνισε ο κ. Μίχαλος.

Ερωτηθείς εξάλλου για το θέμα των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, ο κ. Μίχαλος σημείωσε ότι ζητά το αυτονόητο να υπάρξει το ίδιο θεσμικό πλαίσιο με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα