ΣΕΒ: Προς τη σωστή κατεύθυνση οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2006 15:51
UPD:15:59

Την ευχή το βήμα της ΔΕΘ «να μην ειναι βήμα προεκλογικού ανταγωνισμού, αλλά αφορμή ουσιαστικού διαλόγου για τον σχεδιασμό του μέλλοντός μας» επανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου.

Οπως επισήμανε κ. Δασκαλόπουλος, «οι αναγκαίες αλλαγές στην Παιδεία, το Ασφαλιστικό, το Σύνταγμα, την οικονομία, στην αντιμετώπιση της ανεργίας, απαιτούν συναίνεση και συννενόηση από όλο το πολιτικό σύστημα και πάνω απ’ όλα απο την ιδια την κοινωνία».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ πρόσθεσε ότι «η δικιά μας θέση είναι ότι ισχυρή οικονομία σημαίνει ασφαλής κοινωνία και γι’ αυτό η προώθηση των αναγκαίων αλλαγών είναι και η πιό ουσιαστική κοινωνική παροχή. Αυτές οι αλλαγές σημαίνουν περισσότερα χρήματα και καλύτερη κοινωνική προστασία για τον κάθε πολίτη».

Σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ θεωρεί τις αλλαγές απορυθμίσεις και αν ανέφερε κάτι τέτοιο ο κ. Παπανδρέου κατά τη συνάντησή τους, ο κ. Δασκαλοπουλος δήλωσε: «Όχι, αντιθέτως, και μέσα από τη συζήτηση και από τις δηλώσεις που υπάρχουν ήδη από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, προκύπτει ότι δεν είναι δίλημμα οι μεταρρυθμίσεις, είναι αναγκαίες».

Ερωτηθείς πως κρίνει ο ΣΕΒ τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση, ο κ. Δασκαλόπουλος είπε ότι «είναι αναγκαίες οι αλλαγές στην Παιδεία, στο Σύνταγμα (και) το Ασφαλιστικό» και πρόσθεσε: «Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, χρειαζόμαστε ταχύτερο βήμα σε αυτόν τον δρόμο».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα