Η Info Quest δικαιολογεί την αναστολή διαπραγμάτευσης της AremisSoft

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2001 17:04
UPD:17:09

Απαντώντας σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για την προσωρινή αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής της αμερικανικής εταιρείας λογισμικού AremisSoft (στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχει η Info – Quest με ποσοστό μικρότερο του 20%) στην αγορά του Nasdaq, η διοίκηση της ελληνικής εταιρείας με σημερινή επιστολή της στο δ.σ. του ΧΑΑ επισημαίνει ότι η διοίκηση της AremisSoft ζήτησε την αναστολή από τις αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές για να προστατεύσει τους μετόχους της.

Η Info-Quest εκτιμά ότι η διοίκηση της AremisSoft έπραξε σωστά όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα και επιβεβαιώνει ότι τα επενδυτικά της σχέδια δεν διαφοροποιούνται από το συγκεκριμένο γεγονός.

Οπως επισημαίνει η Info-Quest, αν και είναι αδύνατο να προβλεφθούν οι μελλοντικές επιπτώσεις της αναστολής στην τιμή της μετοχής, αναφέρεται απολογιστικά ότι πριν από την προσωρινή αναστολή η μετοχή της AremisSoft είχε εμφανίσει πτώση σε τέσσερις διαδοχικές συνεδριάσεις (από τα 19 δολ. σε 13,28 δολ. στο κλείσιμο της 16 Μαϊου 2001), ενώ η πτωτική πορεία ανεκόπη και η μετοχή έκλεισε στα 13,80 δολ. στις 22 Μαϊου 2001, μετά τις ανακοινώσεις.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΚΟΥΕΣ



Σχολιασμένα